Какво е Кампанията "Първи Срещи" ?

Кампания „Първи срещи” има за цел да повиши чувствителността и информираността на младите хора, включително и такива в неравностойно положение и принадлежащи към малцинствени етнически групи, към теми като човешки права и достойнство, сексуална ориентация и равенство на половете, агресия и насилие срещу момичета, език на омразата офф- и онлайн.  Основният използван метод е „връстници обучават връстници”, за което Кампанията разчита на доброволци на възраст 14-20 години с помощта на които тя се реализира.

Галерия

Цели на Кампанията

Човешки права и достойнство

Краткосрочна цел:

Провокиране на чувствителност у младите хора по отношение на емоционалните, ментални и физически последствия, които са резултат от прибързани и необмислени интимни връзки и контакти, както и изграждане на самоосъзнаване що се отнася до неприкосновеността на тялото и емоционалния свят;

Дългосрочна цел:

Създаване на гъвкав обучителен модел, в чиито рамки връстници могат споделят помежду си как да разпознават връзки, в които потенциално биха могли да възникнат нарушения на човешките права (от вербален, емоционален или физически характер, както и зараждащо се домашно насилие).

 

 

!

Знаете ли че...

Използваме специален метод на обучение- "връстници обучават връстици"

 

20+
5+

Доброволци

Инициативи

Дейности

Инициативи и проекти

Основните дейности и инициативи по проекта влючват:

- Два тренинга за доброволци, по време на които те биват обучени по главните теми на проекта, както и за неформална работа с групи и презентиране пред аудитория;

- Организиране на тематични уъркшопове – всеки уъркшоп се води от поне трима доброволци, които чрез неформални методи запознават децата и младежите в неравностойно положение по горепосочените теми.

Последващи дейности:

Подготовка на креативни проекти на теми, засегнати в Кампанията – децата и младежите от институциите подготвят свои креативни проекти, по темите, които най-много са ги впечатлили. Те са разделени на три категории:

- Презентации и видеа;

- Есета и публикации;

- Рисунки и постери.

В края на проекта е предвидена дискусионна кръгла маса.

!

Целева група:

1. Доброволци на възраст 14-20 години;

2. Деца и младежи от институциите и/или в неравностойно положение.

 

 

Опит

Личен опит на доброволците
!

Знаете ли че...

Това видео е създадено то наш доброволец

 

Партньори

Европейска младежка фондация

Европейска младежка фондация (European Youth Foundation – EYF) е фонд, основан от Съвета на Европа през 1972 г. с цел да осигурява финансова и образователна подкрепа за европейски младежки дейности. EYF е единствената финансова институция към Съвета на Европа, която подкрепя младежки инициативи и проекти. Съветът на Европа (СЕ) е политическа международна организация на страните от Европа (т.нар. „Голяма Европа“ – 47 страни членки, за разлика от 28 страни членки на Европейския съюз), която работи за целите на европейската интеграция. Основните цели на организацията са укрепване на демокрацията, човешките права и правовата държава.

Как да се включа?

Стани част от доброволците

Submitting Form...

There was an error with your submission. Please try again.

Благодарим ти за интереса!.

Контакти:

Асоциация „Голям брат Голяма сестра – България” 4000, гр. Пловдив ул. „Драган Цанков” 34, ет. 1

тел.: 032/241658 ; 0879476694

e-mail: office@bbbsbg.org